Volkulje

Neža Pele, Tanita Rose in Ajda Špacapan smo Volkulje.
Smo ustvarjalke, ki smo se skozi leta kalile v različnih umetniških projektih in zvrsteh. Ob tem smo vedno znova prepoznale, da umetniški izraz ni zgolj estetski, ampak tudi zdravilen in povezovalen. Pot Volkulj se je začela v jeseni 2020, ko smo se začele srečevati z namenom raziskovanja lastnega glasu. Skozi naše ustvarjanje pa se je spontano začelo tudi zdravljenje. Naša fizična, duševna in duhovna telesa so klicala po notranji spremembi. S skupnimi močmi, podporo in razumevanjem smo ustvarile varen prostor za preobrazbo na telesnem, duševnem in duhovnem nivoju. Volkulje tulimo, saj verjamemo v transformativno moč glasu. V glas, ki poje in pomirja, v glas, ki jasno izrazi svoje želje in potrebe, v glas, ki nežno postavi meje, v glas, ki se osvobaja omejenih prepričanj, v lasten, avtentičen glas, ki ima moč in spreminja še tako zakoreninjene vzorce.

Dobrodošli v naš trop.

podcast

Naša skupna pot se je začela z dolgimi in globokimi pogovori, skozi katere smo predvsem začutile, da nismo same. Da v sebi nosimo modrosti, za katere se nam morda zdi, da nimajo velikega pomena, a za nekoga drugega so lahko ključ do novih uvidov, podpora ali usmeritev,  ki jo v danem trenutku najbolj potrebuje. Zato smo se odločile, da o različnih temah spregovorimo javno, same ali z gosti, ki nas tako ali drugače navdihujejo.

Vabljeni k poslušanju.

GLASOVNE KOPELI in INTUITIVNI KONCERTI

Naši samotni, a prvinski glasovi so tako dolgo odmevali v Nebo, da nas je le-to pripeljalo skupaj in odprtih src smo sprejele prostor, ki nas je povezal v Volkulje. Takšna je moč glasu. Je čudovit dar, ki lahko vpliva na naše življenje na vrsto načinov. Zvok je v jedru stvarjenja in kot živa sila lahko preobraža naše življenje – naše misli in občutke. Resonanca svetih harmonij, ki jih navdahne srce, vas poboža in premakne, opogumi in opolnomoči. Odstre in razsvetli.

Glasove intuitivno prepletamo Ajda Podgornik Valič, Mina Kunstelj, Tanita Rose in Neža Pele.